Cbse Naranja 500g Yerba

Cbse Naranja 500g

27,99 zł
Obecnie brak na stanie

Dostępność produktu

Dostępność wg. Lokalizacji Ilość
Bydgoszcz mało
Debica brak
Gdynia brak
Gliwice mało
Kalisz brak
Katowice brak
Krakow brak
Lodz brak
Magazyn Glowny brak
Opole mało
Rzeszow mało
Warszawa Dworzec Centralny mało
Warszawa Ochota brak
Warszawa Tarchomin brak
Warszawa Wlochy brak
Warszawa Wola brak
Wroclaw brak
WVS Ursynów brak
CBSe Naranja to argentyńska yerba mate wzbogacona o intensywny aromat pomarańczy. To zestawienie idealnie nada się dla osób, które nie przepadają za charakterystyczną goryczką- w tym jest idealna dla początkujących. Yerbę CBSe Naranja można przygotowywać na ciepło i na zimno (terere), dobrze komponuje się również z dodatkiem świeżych owoców. Skład CBSe Naranja: yerba mate (liście i patyczki ostrokrzewu paragwajskiego), aromat pomarańczy Waga netto: 500g Yerba mate jest naparem przygotowywanym z suszonych liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, to wiecznie zielone drzewo rośnie na terenach Argentyny, Paragwaju, Urugwaju oraz Brazylii- skąd susz jest eksportowany na cały świat. Yerba zawdzięcza popularność szerokim właściwościom- pobudza, wzmacnia i oczyszcza organizm oraz co istotne, zawiera wiele witamin niezbędnych dla człowieka (A ,B1 ,B2 ,C ,E ,H) i minerały (m. in. sód, magnez, wapń, żelazo, potas, fosfor). Zwalcza zmęczenie (jest idealnym zamiennikiem kawy!), zwiększa sprawność umysłową i fizyczną. Yerba mate posiada całą gamę właściwości: - polepsza koncentrację - obniża poziom cholesterolu - niweluje uczucie głodu- jest pomocna podczas odchudzania - poprawia krążenie krwi - obniża ciśnienie krwi- mimo pobudzania - wpływa rozluźniająco na mięśnie - poprawia przemianę materii - zwiększa odporność organizmu - wspomaga w leczeniu astmy dzięki zawartości mateiny - dodatkowo pomaga w leczeniu nowotworów, chorób wątroby i układu krążenia Tradycyjnie napar z yerba mate przyrządzano w naczynkach wykonanych z tykwy, aktualnie do tego celu używane są głównie naczynka ceramiczne ( https://www.ismoking.pl/naczynie-ceramiczne-caleidoscope-420ml.html# ) i pije się ją przez specjalną rurkę z sitkiem na końcu- bombilla. Rodzajów bombilli (a w zasadzie sposobu filtracji jakie posiadają) jest kilka: - płaskie filtry, tzw. łyżeczkowe ( https://www.ismoking.pl/bombilla-b008-155cm.html# ) - potrójna filtracja ( https://www.ismoking.pl/bombilla-al-20-potrojne-filtrowanie-dl-16-cm.html ) - spiralna/ sprężyna ( https://www.ismoking.pl/bombilla-sprezyna-z-kulka-ze-zlotym-pierscieniem.html ) - „bomba” ( https://www.ismoking.pl/bombilla-bomba.html ) Yerba mate posiada charakterystyczną goryczkę i intensywny aromat roślinny, dlatego dla osoby początkującej dobrym wyjściem jest spróbowanie delikatniejszej wersji, na przykład z dodatkiem owoców, ziół czy stewii. Jak przygotować yerba mate? 1. Wsyp yerba mate do naczynia. Dla osób początkujących zaleca się ¼ naczynia. 2. Zakryj dłonią górną część naczynia, odwróć do góry dnem i potrząśnij, aby bardziej zmielone części pozostały na górze. Dzięki temu unikniemy zatkania filtrów w bombilli. 3. Przechyl naczynie tak, by susz ułożył się po skosie. W powstałe puste miejsce umieść bombille. 4. Aby zwilżyć susz nalej niewielką ilość zimnej wody- dzięki temu nie stracimy cennych wartości naparu. 5. Dolej gorącej wody (nie przekraczającej 80 stopni) i ciesz się pysznym naparem! Susz można wykorzystać nawet 5 razy do wykonania naparu. Yerba mate można również przygotowywać na zimno (terere).
999004193
chat Komentarze (1)
Oceń