Cbse Hierbas Cuyanas 500g Yerba

Cbse Hierbas Cuyanas 500g

27,99 zł
Brak produktu na magazynie sklepu internetowego w tej chwili. Możliwe, że znajdziesz go w jednym z naszych sklepów stacjonarnych iSmoking: Bydgoszcz, Dębica, Gdynia, Gliwice, Kalisz, Katowice, Kraków, Łódź, Opole, Rzeszów, Sopot, Warszawa, Wrocław.
Obecnie brak na stanie

Dostępność produktu

Dostępność wg. Lokalizacji Ilość
Bydgoszcz mało
Debica brak
Gdynia mało
Gliwice brak
Kalisz mało
Katowice brak
Krakow mało
Lodz brak
Magazyn Glowny brak
Opole mało
Rzeszow brak
Warszawa Dworzec Centralny mało
Warszawa Ochota brak
Warszawa Tarchomin brak
Warszawa Wlochy brak
Warszawa Wola brak
Wroclaw mało
WVS Ursynów brak
CBSe Hierbas Cuyanas jest argentyńską yerba mate, pochodzi z plantacji w Santa Ana. Składa się nie tylko z liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, ale i ze zróżnicowanej i bogatej mieszanki ziół. Dzięki temu napar z CBSe Hierbas Cuyanas jest orzeźwiający i delikatny oraz pobudza nasze kubki smakowe. Ze względu na smak jest ona zdecydowanie polecana dla osób początkujących. Idealnie nadaje się do sporządzania na zimno (terere). Skład CBSe Hierbas Cuyanas: yerba mate (liście i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego), mięta polej, boldo, koper włoski, melisa, incayuyo, kolendra, rumianek, mięta, naturalne aromaty ziół Waga netto: 500g Yerba mate jest naparem przygotowywanym z suszonych liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, to wiecznie zielone drzewo rośnie na terenach Argentyny, Paragwaju, Urugwaju oraz Brazylii- skąd susz jest eksportowany na cały świat. Yerba zawdzięcza popularność szerokim właściwościom- pobudza, wzmacnia i oczyszcza organizm oraz co istotne, zawiera wiele witamin niezbędnych dla człowieka (A ,B1 ,B2 ,C ,E ,H) i minerały (m. in. sód, magnez, wapń, żelazo, potas, fosfor). Zwalcza zmęczenie (jest idealnym zamiennikiem kawy!), zwiększa sprawność umysłową i fizyczną. Yerba mate posiada całą gamę właściwości: - polepsza koncentrację
- obniża poziom cholesterolu
- niweluje uczucie głodu- jest pomocna podczas odchudzania
- poprawia krążenie krwi
- obniża ciśnienie krwi- mimo pobudzania
- wpływa rozluźniająco na mięśnie
- poprawia przemianę materii
- zwiększa odporność organizmu
- wspomaga w leczeniu astmy dzięki zawartości mateiny
- dodatkowo pomaga w leczeniu nowotworów, chorób wątroby i układu krążenia Tradycyjnie napar z yerba mate przyrządzano w naczynkach wykonanych z tykwy, aktualnie do tego celu używane są głównie naczynka ceramiczne i pije się ją przez specjalną rurkę z sitkiem na końcu- bombilla. Rodzajów bombilli (a w zasadzie sposobu filtracji jakie posiadają) jest kilka: - płaskie filtry, tzw. łyżeczkowe
- potrójna filtracja
-
spiralna/ sprężyna
-
bomba” Yerba mate posiada charakterystyczną goryczkę i intensywny aromat roślinny, dlatego dla osoby początkującej dobrym wyjściem jest spróbowanie delikatniejszej wersji, na przykład z dodatkiem owoców, ziół czy stewii. Jak przygotować yerba mate? 1. Wsyp yerba mate do naczynia. Dla osób początkujących zaleca się ¼ naczynia. 2. Zakryj dłonią górną część naczynia, odwróć do góry dnem i potrząśnij, aby bardziej zmielone części pozostały na górze. Dzięki temu unikniemy zatkania filtrów w bombilli. 3. Przechyl naczynie tak, by susz ułożył się po skosie. W powstałe puste miejsce umieść bombille. 4. Aby zwilżyć susz nalej niewielką ilość zimnej wody- dzięki temu nie stracimy cennych wartości naparu. 5. Dolej gorącej wody (nie przekraczającej 80 stopni) i ciesz się pysznym naparem! Susz można wykorzystać nawet 5 razy do wykonania naparu.
Yerba mate można również przygotowywać na zimno (terere).
999004195
chat Komentarze (1)
Oceń