Amanda Klasyczna 500g
32,00 zł
(32,00 zł szt.)
Brutto
Amanda Klasyczna 500g
Amanda Klasyczna
jest
klasyczną argentyńską
yerba
mate-
bez dodatków smakowych ani słodzików.
Posiada
pełny, głęboki gorzkawy smak.
Yerba Amanda Klasyczna
jest
odpowiednia zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych użytkowników yerba
mate.
Skład
Amanda Klasyczna:
100%
yerba mate (liście i gałązki ostrokrzewu
paragwajskiego)
Waga netto: 500g Yerba mate jest naparem przygotowywanym z suszonych liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, to wiecznie zielone drzewo rośnie na terenach Argentyny, Paragwaju, Urugwaju oraz Brazylii- skąd susz jest eksportowany na cały świat. Yerba zawdzięcza popularność szerokim właściwościom- pobudza, wzmacnia i oczyszcza organizm oraz co istotne, zawiera wiele witamin niezbędnych dla człowieka (A ,B1 ,B2 ,C ,E ,H) i minerały (m. in. sód, magnez, wapń, żelazo, potas, fosfor). Zwalcza zmęczenie (jest idealnym zamiennikiem kawy!), zwiększa sprawność umysłową i fizyczną. Yerba mate posiada całą gamę właściwości: - polepsza koncentrację - obniża poziom cholesterolu - niweluje uczucie głodu- jest pomocna podczas odchudzania - poprawia krążenie krwi - obniża ciśnienie krwi- mimo pobudzania - wpływa rozluźniająco na mięśnie - poprawia przemianę materii - zwiększa odporność organizmu - wspomaga w leczeniu astmy dzięki zawartości mateiny - dodatkowo pomaga w leczeniu nowotworów, chorób wątroby i układu krążenia Tradycyjnie napar z yerba mate przyrządzano w naczynkach wykonanych z tykwy, aktualnie do tego celu używane są głównie naczynka ceramiczne ( https://www.ismoking.pl/naczynie-ceramiczne-caleidoscope-420ml.html# ) i pije się ją przez specjalną rurkę z sitkiem na końcu- bombilla. Rodzajów bombilli (a w zasadzie sposobu filtracji jakie posiadają) jest kilka: - płaskie filtry, tzw. łyżeczkowe ( https://www.ismoking.pl/bombilla-b008-155cm.html# ) - potrójna filtracja ( https://www.ismoking.pl/bombilla-al-20-potrojne-filtrowanie-dl-16-cm.html ) - spiralna/ sprężyna ( https://www.ismoking.pl/bombilla-sprezyna-z-kulka-ze-zlotym-pierscieniem.html ) - „bomba” ( https://www.ismoking.pl/bombilla-bomba.html ) Yerba mate posiada charakterystyczną goryczkę i intensywny aromat roślinny, dlatego dla osoby początkującej dobrym wyjściem jest spróbowanie delikatniejszej wersji, na przykład z dodatkiem owoców, ziół czy stewii. Jak przygotować yerba mate? 1. Wsyp yerba mate do naczynia. Dla osób początkujących zaleca się ¼ naczynia. 2. Zakryj dłonią górną część naczynia, odwróć do góry dnem i potrząśnij, aby bardziej zmielone części pozostały na górze. Dzięki temu unikniemy zatkania filtrów w bombilli. 3. Przechyl naczynie tak, by susz ułożył się po skosie. W powstałe puste miejsce umieść bombille. 4. Aby zwilżyć susz nalej niewielką ilość zimnej wody- dzięki temu nie stracimy cennych wartości naparu. 5. Dolej gorącej wody (nie przekraczającej 80 stopni) i ciesz się pysznym naparem! Susz można wykorzystać nawet 5 razy do wykonania naparu.
Yerba mate można również przygotowywać na zimno (terere).
Waga netto: 500g Yerba mate jest naparem przygotowywanym z suszonych liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, to wiecznie zielone drzewo rośnie na terenach Argentyny, Paragwaju, Urugwaju oraz Brazylii- skąd susz jest eksportowany na cały świat. Yerba zawdzięcza popularność szerokim właściwościom- pobudza, wzmacnia i oczyszcza organizm oraz co istotne, zawiera wiele witamin niezbędnych dla człowieka (A ,B1 ,B2 ,C ,E ,H) i minerały (m. in. sód, magnez, wapń, żelazo, potas, fosfor). Zwalcza zmęczenie (jest idealnym zamiennikiem kawy!), zwiększa sprawność umysłową i fizyczną. Yerba mate posiada całą gamę właściwości: - polepsza koncentrację - obniża poziom cholesterolu - niweluje uczucie głodu- jest pomocna podczas odchudzania - poprawia krążenie krwi - obniża ciśnienie krwi- mimo pobudzania - wpływa rozluźniająco na mięśnie - poprawia przemianę materii - zwiększa odporność organizmu - wspomaga w leczeniu astmy dzięki zawartości mateiny - dodatkowo pomaga w leczeniu nowotworów, chorób wątroby i układu krążenia Tradycyjnie napar z yerba mate przyrządzano w naczynkach wykonanych z tykwy, aktualnie do tego celu używane są głównie naczynka ceramiczne ( https://www.ismoking.pl/naczynie-ceramiczne-caleidoscope-420ml.html# ) i pije się ją przez specjalną rurkę z sitkiem na końcu- bombilla. Rodzajów bombilli (a w zasadzie sposobu filtracji jakie posiadają) jest kilka: - płaskie filtry, tzw. łyżeczkowe ( https://www.ismoking.pl/bombilla-b008-155cm.html# ) - potrójna filtracja ( https://www.ismoking.pl/bombilla-al-20-potrojne-filtrowanie-dl-16-cm.html ) - spiralna/ sprężyna ( https://www.ismoking.pl/bombilla-sprezyna-z-kulka-ze-zlotym-pierscieniem.html ) - „bomba” ( https://www.ismoking.pl/bombilla-bomba.html ) Yerba mate posiada charakterystyczną goryczkę i intensywny aromat roślinny, dlatego dla osoby początkującej dobrym wyjściem jest spróbowanie delikatniejszej wersji, na przykład z dodatkiem owoców, ziół czy stewii. Jak przygotować yerba mate? 1. Wsyp yerba mate do naczynia. Dla osób początkujących zaleca się ¼ naczynia. 2. Zakryj dłonią górną część naczynia, odwróć do góry dnem i potrząśnij, aby bardziej zmielone części pozostały na górze. Dzięki temu unikniemy zatkania filtrów w bombilli. 3. Przechyl naczynie tak, by susz ułożył się po skosie. W powstałe puste miejsce umieść bombille. 4. Aby zwilżyć susz nalej niewielką ilość zimnej wody- dzięki temu nie stracimy cennych wartości naparu. 5. Dolej gorącej wody (nie przekraczającej 80 stopni) i ciesz się pysznym naparem! Susz można wykorzystać nawet 5 razy do wykonania naparu.
Yerba mate można również przygotowywać na zimno (terere).
999002984
2018-10-20
Nowy produkt
Dostępność wg. Lokalizacji | Ilość |
---|---|
Bydgoszcz | 0 |
Debica | 0 |
Gdynia | 0 |
Gliwice | 0 |
Kalisz | 0 |
Katowice | 0 |
Krakow | 0 |
Lodz | 0 |
Magazyn - Janiszowska 9b | 0 |
Opole | 0 |
Ostróda | 0 |
Warszawa Dworzec Centralny | 0 |
Warszawa Ochota | 0 |
Warszawa Tarchomin | 0 |
Warszawa Ursynów | 0 |
Warszawa Wlochy | 0 |
Warszawa Wola | 0 |
Wroclaw | 0 |
Opinie
Wyjątkowo smaczna yerba o klasycznym smaku.
Yerba
Aktualnie moja Ulubiona Yerba, Smaczna i wytrawna idealnie połączenie <3
2020-12-03
Amanda
Klasyczny smak, mój ulubiony, daje kopa :)